Kinderraad

De kinderraad is een groep kinderen die meedenken over allerlei dingen die te maken hebben met de kinderen op onze school.

Zo denken zij bijvoorbeeld mee over de nieuwbouw van de school, de ontwikkeling van het beweegpark, gezond gedrag op school, maar ook bedenken ze oplossingen om pesten tegen te gaan.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 hebben begin dit schooljaar een vertegenwoordiger van hun klas gekozen. Deze vertegenwoordigers praten met de kinderen in de klas over de punten die besproken gaan worden in de vergadering van de  kinderraad. Tijdens deze vergadering kunnen zij dan de mening van hun klas vertegenwoordigen.

Wat wordt er besproken in de kinderraad?

Voor elke vergadering maken we een agenda over de punten die besproken gaan worden. Dit kunnen activiteiten/vieringen zijn die op school georganiseerd moeten gaan worden, maar ook punten die vanuit de groepen besproken moeten worden. Bijvoorbeeld als er in een groep gepest wordt, of als een groep een idee heeft over een actie etc.

De vertegenwoordigers van de klassen brengen deze punten dan in de vergadering. Maar zij kunnen ook zelf contact met de kinderraad opnemen.

De kinderraad heeft een eigen brievenbus. Hier kunnen kinderen ideeën en vragen instoppen. Dan wordt dit meegenomen in de vergadering.


Beeldmerk

Caithlyn, Jasper, Finn

Janne, Thijmen, Kyan