Lekker anders dag

Op ‘Lekker Anders Dag’ is samen naar school gaan éxtra leuk

Ook onze school nodigt vanaf dit voorjaar iedereen uit om af en toe mee te doen aan ‘Lekker Anders Dag’. Een nieuw initiatief van de samenwerkende basisscholen in de Gemeente Cuijk, dat ons allemaal uitdaagt om soms wat bewuster te kiezen: hoe gaan wij vandaag naar school en hoe maken we die tocht dan nét even anders?

 Je eigen draai

Ook al is het thuis en rond school ’s ochtends vaak een heel gedoe: met je kind naar school gaan – het blijft bijzonder. Zeker als je het samen af en toe extra leuk en spannend maakt, onderweg. Die gezonde afwisseling, maar dan wel op dagen dat het jou als ouder ook prima uitkomt. Want je spreekt gewoon zelf af, samen met je kind(eren), hoe en wanneer de tocht naar school voor jullie net anders wordt… Zeg het maar: wat maakt die dag juist jullie Lekker Anders Dag?

Ga je te voet, zoals altijd, maar mogen ze deze keer op de regenlaarsjes? Of: moet je echt met de auto, maar parkeer je nu iets verder weg? Om dan lekker dat laatste stukje te lopen en onderweg wat leuke speurspelletjes te doen.

Zo geef je er al gauw je eigen draai aan. En blijft wegbrengen bijzonder, het hele jaar door. Met net dat beetje extra tijd en aandacht voor elkaar. Dat is niet alleen leuk voor onze kinderen, het is goed nieuws voor iedereen die graag naar onze school komt. Want op Lekker Anders Dag gun je jezelf en de mensen om je heen net dat beetje meer ruimte en minder drukte.

Doos vol inspiratie

Ook op school gaan we daarom in de loop van het  jaar af en toe zo’n Lekker Anders Dag organiseren, met iedereen die mee wil doen. Dan maken we er samen letterlijk en figuurlijk een feestje van dat we die dag eens anders naar school komen. En natuurlijk bepaalt iedereen zelf hoe dat eruit ziet…

Dinsdag 10 april maaketen de kinderen uit de groepen 1 – 5 alvast kennis met het fenomeen Lekker Anders Dag, via een korte presentatie. Hierna kunnen alle ouders die interesse hebben om ook mee te doen, zich opgeven via een aanmeldformulier of op www.lekkerandersdag.nl, de site die binnenkort ‘live’ gaat.

Daar vind je straks ook volop inspiratie en eerste ideeën. Net als trouwens in de speciale ‘Lekker Anders Dag-doos’, gratis voor iedereen zich aanmeldt. En vol materialen om die tocht naar school op jullie Lekker Anders Dag extra spannend te maken.

Team bs De Zevensprong